כשנשאלתי השבוע: אילו כישורים רכשת בשנה האחרונה??
מייד ידעתי שאכתוב מאמר שיתחיל במילים: שאלה מעולה!!
אילו כישורים רכשתי בשנה האחרונה?? שאלה מעולה!!
הקרובים אלי מי יותר ומי פחות, יודעים על הסקרנות הטבעית שבי ועל יכולת ואהבת הלמידה שבי.
יותר מזה, בזיכרוני – הייתי תלמידה מ-ע-ו-לה!
הזיכרון הזה עמד היטב במבחן השנים מאז סיימתי לחבוש את ספסלי בתי הספר.
לפני כ- שנתיים אימי "עשתה סדר" והביאה אלי את תעודות הסיום של כיתות ו', ז', ח', שנות הלימוד האחרונות בבית הספר היסודי בעירנו. (לאילו שזוכרים ו-לאילו שלא, פעם למדו א-ח' באותו בית ספר = מוסד חינוכי). את שנות לימודיי הראשונות עברתי בבית ספר "לדוגמא" על שם הנרייטה סאלד בתל-אביב ו-את 3 השנים האחרונות של "העממי" ביליתי בבית ספר שלמון בראשל"צ. ו-לא, זה לא פוסט מתחשבן עם המנהלת וצוות המורות.
פתחתי את התעודות בהתלהבות והתבוננתי בציונים אותם בחרו מוריי להעניק לי בתמורה להוכחת הידע הנרכש שלי במקצועות הלימוד שלהם – ו-עיניי נפקחו. פי נפער. הלסת שלי כמעט נפלה!
[כמה טוב שהיא מחוברת במפרק אל הגולגולת.]
לראשונה בחיי [ואולי זה בעצם המזל שלי??] נוכחתי לגלות שקיים פער עצום בין תחושת הישגיי ברכישת ידע ויכולותיי האקדמיות לבין האופן שבו הישגיי באו לידי ביטוי והערכה בציונים שהעניקו לי המורים שלי.
לימים, גיליתי את המשפט החשוב הזה של ד"ר משה פלדנקרייז:
אז הבנתי שבעצם, הושפעתי יותר מהמורים של הכיתות הנמוכות. השפעתם עליי היתה רבה יותר מאשר השפעת המורים שלימדוני בכיתות הבאות ובתיכון. והמורה שהשפיעה עלי במיוחד וכפי הנראה תרמה לעיצוב חלקים חשובים באישיותי, ביכולותיי ובאמונותיי ביכולתי הייתה המורה רחל מנקס.
והשנה? אילו כישורים רכשתי?? מה למדתי??
למדתי…
שכן, זה נחמד מאוד לקחת קורס פוטו-שופ וללמוד לעצב את הברכה לחג-למועד ולסתם ירקות או לחילופין,
להדגיש את צבע השער וצפיפותו וגם להעלים מהתמונה שלי את נקודות החן הבולטות ואת הקמטים –
אבל ראבק! הם שלי! זו אני! וכל "פגם שלי" הוא יחיד ומיוחד והוא "אני" !!
ולמדתי…
שכן, זה נפלא לקחת קורס צילום ועריכת וידאו – זה נותן יופי של ידע על הקונספט האהוב עלי, הקולנוע.
ונכון שיש בזיכרוני שפע של "תמונות אבודות" כל אותן תמונות שלא צילמתי כי לא הספקתי להוציא את המצלמה מהתיק ולכן כש"אגדל ואהיה בימאית-תסריטאית-צלמת-עורכת-וכו'" אוכל ליצור סצנות נפלאות בעזרת התמונות והזיכרונות הללו.
נו ב'אמת? זה עוד לא ברור שכל אחד מהאנשים העוסקים במלאכה הוא בעל מקצוע משובח בפני עצמו ורק היכולת שלו לשתף פעולה עם האחרים עשוי להביא אלינו את הקולנוע במיטבו??
ולמדתי…
כמה מאות שעות צריך לשבת בבית, על הכיסא, אל מול המחשב בכדי להתאמן על משהו שהמורים הדגימו בחלקיקי שנייה על המסך הגדול בכיתה…
ולמדתי…
קורס צילום בסיסי שנתן ותרם לי רבות ביכולת לתפעל את המצלמה שברשותי והתמונות שאני מצלמת בבית כבר משקפות היטב את הגוונים שבו. וגם נוכחתי לדעת שכשאני בוחרת תמונות לשיעור ביקורת עבודות – אני תמיד, אבל תמיד! לא מצליחה לקלוע ל"בחירת המורה".
אז מה?? אני מאפשרת לעצמי לצלם את מה שעיניי רואות מהזווית האישי שלי.
ולמדתי גם…
שאני בהחלט יכולה גם ללמוד להתאפר –
איך לעזאזל אני, בעלת העור והגוון האישיים שלי, יכולה להשתמש באותם המוצרים עימם הדגימו על אישה צעירה ש-יושבת על כיסא המאפרת והיא בעלת עור נפלא במיוחד, בגוון ומרקם שונים ממני, ובנוסף לכך עוד לא נראים אצלה כתמי הגיל, התדלדלות הקולגן והשפעות כוח המשיכה של כדור הארץ?
ולמדתי…
שאני בהחלט יכולה לעצב את אתר האינטרנט הפרטי שלי – כי יש קורס נ-ה-ד-ר של א' או ג'.
ואני באמת שואלת: אם הייתה לי נטיית לב ואם הייתי באמת מסוגלת לעצב בעצמי – האם לא הייתי הולכת ללמוד עיצוב כמקצוע? בבצלאל או מכללת הדסה או בכל מקום אחר שלומדים בו את המקצוע…
ו-חכו – עוד לא סיפרתי לכם שלמדתי…
שאין בעיה להקים אתר אינטרנט לבד ובחינם ובזול ושיראה "מליון דולר" – ושבמהירות ובקלות "כל אחד יכול להיות המתכנת והמעצב של האתר הפרטי שלו".
די!!!!!!!!!
אני מבקשת לרדת מהנסיעה הזו!
אני מבקשת לחזור ולפנות לאנשי מקצוע טובים – כי הם יכולים לתת לי את המענה לדבר אותו אני מבקשת.
אני ממליצה לתת למומחים בתחומם לעסוק במומחיותם. וממליצה ש"אתם" תתעסקו במומחיותכם. ו-שתפו פעולה זה עם זו וזו עם זה. ואם וכאשר תרצו להחליף מקצוע – בחרו לעצמכם את את בית הספר עם המורים הכי טובים, עבורכם!
דוגמאות? בשמחה!!
למשל, בעל מקצוע העוסק באימון עסקי כדאי לו שימצא שיתופי פעולה טובים, אמיתיים, הוגנים ומקצועיים עם מומחים אחרים בתחומים הרלוונטיים: ראיית חשבון-יעוץ מס, שירותי מזכירות-ניהול משרד, בתי תוכנה להנהלת חשבונות ועוד…
בעל מקצוע העוסק באימון אישי בהחלט יתרום ערך רב ללקוחותיו אם ידע להפנותם לאנשי מקצוע משובחים בתחומים הנדרשים.
בעל מקצוע העוסק בכתיבה שיווקית יעזר רבות ב- מעצב מקצועי, בית תוכנה או מתכנת אתרים שמסוגל לאפשר מקום אכסון מתאים לאתר של הלקוחות שלו, הוא יכול גם לקשר בין לקוחותיו השונים, בעלי מקצועות משלימים.
כי כולנו יודעים – גם כשמכניסים את הרכב למוסך הוא עובר בין המחלקות: חשמל, אביזרים, התקנות, מיזוג, מכונאות…לא לכל בעלי הרכב והנהגים יש את הידע לטפל ברכבם לבד.
עוד דוגמאות? בבקשה !
כשאדם נופל ונפגע, לא עלינו, הוא מופנה לבית חולים, לעשות צילום ולקבל טיפול במענה לבעייתו – שבר-נקע,יציאת מפרק מהמקום וכו'.
עדיין לא שמעתי על קורס וידאו אינטרנטי לזיהוי ופתרון בעיות אורטופדיות.
כשמציקות לאדם השיניים – הוא מייד פונה למרפאת השיניים הקרובה – לבירור וטיפול ומתן מענה לבעייתו. טרם נתקלתי בערכות וידאו ל-איך לטפל בסתימת שורש בשן 5 תחתונה.
כשאדם מגלה כי "שתו לו-עישנו לו-גנבו לו" הוא מייד פונה לחברת הביטוח (בהנחה שעשה ביטוח מראש) על מנת לקבל טיפול מקצועי בהחזר כספיו והמגיע לו.
ובכל זאת, מה למדתי השנה?
- חידדתי את הקשב לקול הפנימי שלי.
- חיזקתי את האמונה שבי, לעשות בעיקר את מה שמתאים לי.
- למדתי לזהות ולברר היטב – מה אני לא יודעת?
- למדתי לשאול את עצמי – מי איש המקצוע המוכשר ביותר לתת לי את הטיפול הטוב ביותר בנושא שעל הפרק. מי האיש המקצועי המתאים ביותר
למדתי גם ש –
- לא כל מי שמצהיר על עצמו שהוא מומחה הוא גם מורה.
- שלא כל מי שמצהיר על עצמו שהוא מורה הוא גם מומחה.
- שמותר לי, בגילי, לבחור מי יהיה המורה שלי.
- שמותר לי, בגילי, לבחור מי יהיה המומחה שלי.
- ושלעולם אסור לי להפסיק לשאול שאלות, במיוחד אם לא קיבלתי תשובות לשאלותיי.
ואתם?
מה למדתם השנה?
מה למדתם מהמאמר שלי?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
כאן, בתחתית הדף אפשר (ואפילו רצוי) להגיב,
ללחוץ Like לפירגון, לשתף חברים או להעביר הלאה למי שזקוק.
תודה!
Comments
Powered by Facebook Comments
12 פינגים
דלגו לטופס מילוי התגובה